25 Μάιος 2024
Τορίνο, Ιταλία

Το Εργαστήριο LEGAL 2024Legal and Ethical Issues in Human Language Technologies θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2024, στο Τορίνο της Ιταλίας, στα πλαίσια του Συνεδρίου LREC-COLING 2024.

Το 2023 θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία ως ένα έτος στο οποίο κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLM). Αυτές οι τεχνολογίες απαιτούν τη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων σε εξαιρετικά μεγάλο όγκο. Τέτοια μεγάλα σύνολα γλωσσικών δεδομένων ανήκουν σε φορείς που δεν εμπλέκονται απαραίτητα και με την ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών. Τα γλωσσικά δεδομένα υπόκεινται συχνά σε νομικούς περιορισμούς που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη πρόσβαση σε αυτά αλλά και η επαναχρησιμοποίησή τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την προσαρμογή νομικών πλαισίων στις εξελίξεις της τεχνολογίας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα συμφέροντα των διαφόρων φορέων.

Σκοπός αυτού του ολοήμερου εργαστηρίου είναι να δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ τεχνολογίας και νομικού πλαισίου, καθώς και να συζητηθούν τα τρέχοντα νομικά και ηθικά ζητήματα στον τομέα της τεχνολογίας της ανθρώπινης γλώσσας.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 4 Μαρτίου 2024

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.