30 Χρόνια Ιστορίας "ΑΘΗΝΑ"

Επινοώντας το μέλλον!

Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" συμπληρώνει 30 χρόνια ιστορίας και με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην ειδική επετειακή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε περισσότερα

2 νέοι Οδηγοί Εκμάθησης (video tutorials) CLARIN:EL

 

Δύο νέους Οδηγούς Εκμάθησης με τη μορφή βίντεο δημοσιεύει τον Νοέμβριο του 2019 η Ερευνητική Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CLARIN:EL! Με στόχο τη δημιουργία πρωτότυπου πολυμεσικού υλικού για την καλύτερη κατανόηση και εκπαίδευση των χρηστών αναφορικά με τη χρήση, τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες της Υποδομής CLARIN:EL, σχεδιάστηκε μία ολοκληρωμένη σειρά οδηγών εκμάθησης, καθένας από τους οποίους εστιάζει σε διαφορετικά ειδικά θέματα ενδιαφέροντος. Οι 2 νέοι οδηγοί επικεντρώνονται στη διαδικασία εγγραφής του χρήστη στην Υποδομή CLARIN:EL καθώς και στην αναζήτηση πόρων στον Κεντρικό Κατάλογο του CLARIN:EL με λέξεις-κλειδιά ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα φίλτρα.

Διαβάστε περισσότερα
 
DILITAL

DILITAL 2019

Το Συνέδριο DILITAL 2019 (Diversité Linguistique & TAL) θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Δεκεμβρίου 2019 στο Τμήμα Επιστημών του Πανεπιστημίου Mohammed Premier στην Ούτζα, Μαρόκο. Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση εφαρμογών και εργαλείων Επεξεργασίας Φυσική Γλώσσας καθώς και η προώθηση της Γλωσσικής πολυμορφίας.

Διαβάστε περισσότερα »

QURATOR 2020: Conference on Digital Curation Technologies

Το Fraunhofer FOKUS, το Staatsbibliothek zu Berlin, το DFKI και το Wikimedia διοργανώνουν το Συνέδριο QURATOR 2020 - Conference on Digital Curation Technologies, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20-21 Ιανουαρίου 2020 στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Computer-Assisted Literary Translation Conference - CALT 2020

Η Ομάδα Μετάφρασης και Διερμνηνείας του Πανεπιστημίου του Σουόνσι (STING) διοργανώνει το πρώτο της επίσημο Συνέδριο με θέμα Λογοτεχνική Μετάφραση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή (Computer-Assisted Literary Translation Conference - CALT 2020) στις 14-16 Απριλίου 2020, στο Σουόνσι της Ουαλίας.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Corpora & Discourse International Conference 2020

Το Διεθνές Συνέδριο Corpora & Discourse 2020 διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ στις 17-19 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

19th International Conference on Artificial Intelligence: Methodology, Systems, Applications (AIMSA 2020)

Η Βουλγαρική Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης (Bulgarian Artificial Intelligence Association  και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (Institute of Information and Communication Technologies at the Bulgarian Academy of Sciences (IICT - BAS) διοργανώνουν το 19ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης: Μεθοδολογία, Συστήματα και Εφαρμογές - AIMSA 2020.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας στις 7-9 Σεπτεμβρίου του 2020

Διαβάστε περισσότερα »

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

12o Συνέδριο "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία"

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) διοργανώνει το 12ο Συνέδριο "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία" στην Αθήνα, 7-9 Νοεμβρίου 2019, με στόχο την παρουσίαση της σημερινής κατάστασης της ελληνικής γλώσσας στην ορολογική της διάσταση και των μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων της σύγχρονης επιστήμης της Ορολογίας και της εφαρμογής τους στην ελληνική γλώσσα.

Ετήσιο Συνέδριο CLARIN ERIC 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το Ετήσιο Συνέδριο CLARIN ERIC 2019, το οποίο αποτελεί το κεντρικό γεγονός που συγκεντρώνει όλα τα μέλη των εθνικών υποδομών που είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση και τη λειτουργία της υποδομής CLARIN σε όλη την Ευρώπη. Το φετινό συνέδριο έλαβε χώρα στη Λειψία της Γερμανίας στις 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου 2019 με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Λειψίας και του InfAI - Institut für Angewandte Informatik και τη συμμετοχή 231 μελών.

Το Tour de CLARIN στη Βουλγαρία

Το Tour de CLARIN αποτελεί μία πρωτοβουλία του CLARIN ERIC, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 με στόχο να αυξήσει την προβολή των δράσεων των εθνικών δικτύων και να παρουσιάσει το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων τους, αποκαλύπτοντας έτσι τον πλούτο της πανευρωπαϊκής Υποδομής CLARIN ERIC! Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2019 το Tour de CLARIN βρέθηκε στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Εθνική Υποδομή για τη Βουλγαρική Γλώσσα, την Πολιτιστική Κληρονομιά και τις Τεχνολογίες, CLaDA-BG.

Ανακαλύψτε περισσότερα