Το CLARIN:EL αξιολογείται και πιστοποιείται επίσημα ως CLARIN B-centre του CLARIN ERIC και ως Trustworthy Data Repository από το CoreTrustSeal

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Εθνική Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών στην Ελλάδα CLARIN:EL, αξιολογήθηκε με επιτυχία και πιστοποιήθηκε επίσημα ως CLARIN B-Centre της Ευρωπαϊκής Υποδομής CLARIN ERIC και ως Αξιόπιστο Αποθετήριο Δεδομένων (Trustworthy Data Repository) από το Συμβούλιο Προδιαγραφών και Πιστοποίησης του CoreTrustSeal. Πλέον, η Υποδομή CLARIN:EL αποτελεί 1 από τα συνολικά 24 επίσημα αναγνωρισμένα CLARIN B-Centres του CLARIN ERIC, ενώ παράλληλα βρίσκεται στη λίστα των 132 μέχρι στιγμής παγκοσμίως πιστοποιημένων Αποθετηρίων του CoreTrustSeal.

Διαβάστε περισσότερα

 

Διαδικτυακή έρευνα για τη χρήση ψηφιακών μεθόδων στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Στο πλαίσιο του  έργου ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ - Το αναδυόμενο τοπίο ψηφιακής εργασίας στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποδομών DARIAH και CLARIN, που υλοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο "ΑΘΗΝΑ" και την Ακαδημία Αθηνών με χρηματοδότηση από το ΕΛΙΔΕΚ, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και η Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CLARIN:EL, ως εταίροι του Έργου, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή έρευνα που διεξάγεται με στόχο την καταγραφή της χρήσης ψηφιακών μεθόδων και εργαλείων στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ελλάδα, καθώς και τη διερεύνηση του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 σε αυτήν. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και οι πληροφορίες που θα δώσετε μέσα από τις απαντήσεις σας θα συνδράμουν στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών της κοινότητας των ερευνητών, των ακαδημαϊκών, των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών του χώρου, και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη Γλωσσική Τεχνολογία. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Συμμετοχή στην έρευνα
 
DILITAL

UPSKILLS Event: Best Practices and Guidelines for Research-Based Teaching

Το Έργο UPSKILLS διοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Best Practices and Guidelines for Research-Based Teaching". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, ώρες 09:30 - 15:45 (CEST), στην Ουτρέχτη, Ολλανδία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και διαδικτυακά, αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους εδώ.

Διαβάστε περισσότερα »

CLARIN Café - Text and Data Mining Exceptions a Year After - Has the Pony Become a Horse?

Η Ερευνητική Υποδομή CLARIN ERIC διοργανώνει την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00-16:00 (CET) διαδικτυακό CLARIN Café με τίτλο "Text and Data Mining Exceptions a Year After - Has the Pony Become a Horse?". Το CLARIN Café Νοεμβρίου διοργανώνεται από τον Paweł Kamocki, Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών και Δεοντολογικών Θεμάτων CLARIN (CLIC), με τη συμμετοχή των Antal van den BoschThomas Margoni, Toby Bond και Jan Hajič. Η συμμετοχή στο CLARIN Café είναι ελεύθερη για όλους, θα πρέπει ωστόσο προηγουμένως να έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας εδώ.


Διαβάστε περισσότερα »

 

10th Language & Technology Conference (LTC 2023)

Το 10ο Συνέδριο Γλώσσας και Τεχνολογίας (LTC 2023) θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Απριλίου 2023 στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Σχολή Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Adam Mickiewicz και το Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Adam Mickiewicz με την υποστήριξη των ELRA, FlaReNet και META-NET.

Διαβάστε περισσότερα »

 

14th International Conference on Corpus Linguistics (CILC2023) - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Η Ισπανική Ένωση για τη Γλωσσολογία Σωμάτων Κειμένων (AELINCO) διοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο CILC2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2023 στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Οβιέδο στην Ισπανία. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 31 Δεκεμβρίου 2022.


Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

24th Nordic Conference on Computational Linguistics (NoDaLiDa 2023) - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Η Ένωση Βόρειας Ευρώπης για τη Γλωσσική Τεχνολογία - Northern European Association for Language Technology (NEALT) διοργανώνει στις 22 με 24 Μαΐου 2023, το 24ο Συνέδριο Υπολογιστής Γλωσσολογίας - NoDaLiDa 2023. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Τόρσχαβν των Νήσων Φερόες. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 30 Ιανουαρίου 2023.


Διαβάστε περισσότερα »

 

ELEX 2023 Conference - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Η Lexical Computing, το Ινστιτούτο Ολλανδικής Γλώσσας (Instituut voor de Nederlandse Taal), το Ινστιτούτο Εσθονικής Γλώσσας (Eesti Keele Instituut), το Κέντρο Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CJVT και το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα διοργανώνουν το 8ο Συνέδριο ELEX 2023 για την ηλεκτρονική λεξικογραφία στον 21ο αιώνα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Ιουνίου 2023 στην πόλη Μπρνο της ΤσεχίαςΠροθεσμία υποβολής προτάσεων: 31 Ιανουαρίου 2023.


Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Ετήσιο Συνέδριο CLARIN ERIC 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 το Ετήσιο Συνέδριο CLARIN ERIC 2022. Το Συνέδριο CLARIN αποτελεί το κεντρικό γεγονός που συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλα τα μέλη των εθνικών υποδομών που είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση και τη λειτουργία της Υποδομής CLARIN σε όλη την Ευρώπη, καθώς και εκπροσώπους της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Το φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Υποδομής CLARIN ERIC πραγματοποιήθηκε υβριδικά από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή 175 ατόμων που παρακολούθησαν το Συνέδριο με φυσική παρουσία, και επιπλέον 143 εγγραφές για διαδικτυακή συμμετοχή.

Προκήρυξη Επιστημονικών Βραβείων Ιδρύματος Μποδοσάκη για διακεκριμένους νέους επιστήμονες έτους 2023

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει Βραβεία για διακεκριμένες/διακεκριμένους νέες/νέους Ελληνίδες/Έλληνες επιστήμονες για το έτος 2023. Με τα Βραβεία αυτά το Ίδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελληνίδων/Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Για το έτος 2023,  θα χορηγηθούν συνολικά 4 Βραβεία, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 ευρώ, και συγκεκριμένα 1 βραβείο ανά επιστημονικό τομέα (Βασικές Επιστήμες: Χημεία, Βιοεπιστήμες: Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία: Applications of Artificial Intelligence Methods and Technologies in Engineering Disciplines, Κοινωνικές Επιστήμες: Οικονομικές ή Πολιτικές Επιστήμες).

Ανακαλύψτε περισσότερα