2 νέες υπηρεσίες επισημείωσης από την Υποδομή CLARIN:EL

Τον Μάρτιο και Μάιο 2019, ενσωματώθηκαν στην Υποδομή CLARIN:EL 2 νέες υπηρεσίες επισημείωσης κειμένων, το WebAnno και το Hypothesis. Η πρόσβαση στις Υπηρεσίες επισημείωσης γίνεται μέσω της Υποδομής CLARIN:EL και είναι ελεύθερη για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα

HDMS'19

Το Ελληνικό Συμπόσιο Διαχείρισης Δεδομένων (HDMS'19) θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα με την υποστήριξη του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και των εταιρειών INOS, Lenses και Marathon VC.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Θερινό Σχολείο για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Η Εθνική Υποδομή για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες και για τη Γλωσσική Έρευνα και Καινοτομία Απολλωνίς διοργανώνει το 1ο Θερινό Σχολείο για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες, που θα λάβει χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 15-19 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε περισσότερα »

 

AthNLP 2019

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το Πανεπιστήμιο Herriot-Wat, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (AthNLP 2019) στις 18-25 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Ετήσιο συνέδριο CLARIN ERIC 2019

Το φετινό Συνέδριο του CLARIN ERIC διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λειψίας και το InfAI - Institut für Angewandte Informatik και θα πραγματοποιηθεί στη Λειψία της Γερμανίας στις 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου 2019.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

PARTHENOS Training Modules

Είστε ερευνητής, καθηγητής, εκπαιδευτικός ή φοιτητής; Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα PARTHENOS Training και βρείτε υποστηρικτικό υλικό, παρακολουθείστε εκπαιδευτικά βίντεο και διαλέξεις και συμβουλευτείτε τις ειδικά διαμορφωμένες θεματικές ενότητες κατάρτισης για να μάθετε όλα όσα σας ενδιαφέρουν!

CLARIN ERIC: A Knowledge Sharing Infrastructure

Η Υποδομή CLARIN ERIC υποστηρίζει και προωθεί δράσεις διασύνδεσης των εθνικών κόμβων του δικτύου, προκειμένου να διασφαλίσει την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του και να δημιουργήσει μία στενά διασυνδεδεμένη επιστημονική κοινότητα για την Ανοιχτή Επιστήμη, τα Ανοιχτά δεδομένα και τον διαμοιρασμό ψηφιακού γλωσσικού υλικού και τεχνολογιών.

CLARIN Resource Families - Οικογένειες Γλωσσικών Πόρων στην Υποδομή CLARIN

Οι Οικογένειες Γλωσσικών Πόρων του CLARIN είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη των σωμάτων κειμένων που υπάρχουν σε όλες τις Υποδομές CLARIN, οργανωμένων θεματικά.

Βάση δεδομένων έντυπων περιοδικών λόγου, τέχνης & εκπαίδευσης από το ΚΕΓ

Μία βάση δεδομένων έντυπων περιοδικών λόγου και τέχνης καθώς και περιοδικών για την εκπαίδευση δημιούργησε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), μέλος του δικτύου CLARIN:EL από το 2015.

Ανακαλύψτε περισσότερα