Οι ορολογικοί πόροι της ΕΛΕΤΟ στην Υποδομή Γλωσσικών Πόρων & Τεχνολογιών CLARIN:EL           

16 ορολογικοί πόροι οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί, εγκριθεί και δημοσιευθεί από την ΕΛΕΤΟ είναι πλέον διαθέσιμοι και ελεύθερα προσβάσιμοι μέσω της Υποδομής CLARIN:EL. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 16 ορολογικά λεξικά και γλωσσάρια τα οποία συγκεντρώνουν ισοδυναμίες όρων για περίπου 30.000 ορολογικά λήμματα σε διάφορες γλώσσες καλύπτοντας ένα μεγάλο αριθμό γνωστικών τομέων, όπως η Γεωλογία, η Ψυχολογία, η Ιατρική και Υγεία, η Μηχανική και η Αεροπορία, οι Φυσικές Επιστήμες και η Τεχνολογία, κλπ. 

Διαβάστε περισσότερα

 

Η Ομάδα Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσας του ΙΕΛ/ΕΚ "Αθηνά" στο NLP:EL Knowledge Centre

Τον Ιανουάριο του 2021, συμπεριελήφθησαν στους τομείς εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας του NLP:EL η έρευνα και ανάπτυξη στο πεδίο των Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσας, με έμφαση στους τομείς της δυναμικής σύνθεσης νοηματικής γλώσσας, των ειδικών διεπαφών επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, της ανάπτυξης και επισημείωσης νοηματικών πόρων καθώς και της ανάπτυξης τεχνολογιών επεξεργασίας νοηματικών δεδομένων. Με εμπειρία πολλών ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσας και με υπεύθυνες τις Ελένη Ευθυμίου (Διευθύντρια Ερευνών - Γλωσσολόγο, ΙΕΛ/ΕΚ "Αθηνά") και Σταυρούλα-Ευίτα Φωτεινέα (Διευθύντρια Ερευνών - Μηχανικό Η/Υ, ΙΕΛ/ΕΚ "Αθηνά"), η Ομάδα Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσας του ΙΕΛ/ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στο NLP:EL έχοντας ως βασικό στόχο να προσφέρει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη χρήσιμες πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με εργαλεία, υπηρεσίες και προϊόντα Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσαςυποστήριξη και οδηγίες αναφορικά με την ευρεσιμότητα, προσβασιμότητα και χρήση εργαλείωνυπηρεσιών και προϊόντων Τεχνολογιών Νοηματικής Γλώσσας καθώς και διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις μέσω του Γραφείου Υποστήριξης του NLP:EL.

Διαβάστε περισσότερα
 
DILITAL

7th Italian Conference on Computational Linguistics (CLiC-IT 2020)

Η Ιταλική Ένωση Υπολογιστικής Γλωσσολογίας - Associazione Italiana di Linguistica Computazionale (AILC) διοργανώνει το 7ο κατά σειρά Συνέδριο Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στην Μπολόνια της Ιταλίας στις 1-3 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα »

5o Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων (ELRC)

Το 5ο κατά σειρά Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων (European Language Resource Coordination - ELRC) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της Πλατφόρμας ZOOM) στις 10 Μαρτίου 2021 από τις 9:30 έως τις 15:30. Η συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο του ELRC είναι ελεύθερη για όλους, θα πρέπει ωστόσο προηγουμένως να έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας σε αυτό εδώ.

Διαβάστε περισσότερα »

 

23rd Nordic Conference on Computational Linguistics (NoDaLiDa 2021)

 

Η Ένωση Βόρειας Ευρώπης για την Γλωσσική Τεχνολογία - Northern European Association for Language Technology (NEALT) διοργανώνει στις 31 Μαΐου με 2 Ιουνίου 2021 το 23ο Συνέδριο Υπολογιστής Γλωσσολογίας - NoDaLiDa 2021. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Διαβάστε περισσότερα »

 

Language, Data and Knowledge (LDK 2021)

Το 3ο κατά σειρά συνέδριο "Language, Data and Knowledge - LDK 2021" θα διεξαχθεί στις 14-16 Ιουνίου 2021 στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει ερευνητές από διάφορους επιστημονικούς κλάδους που ασχολούνται με την ανάκτηση, συλλογή, επεξεργασία και χρήση γλωσσικών δεδομένων στο πλαίσιο της επιστήμης των δεδομένων (Data Science) και των εφαρμογών που βασίζονται σε γνωσιακές βάσεις (Knowledge-based Applications). 


Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

Corpus Approaches to Lexicogrammar (LxGr 2021)

Το 5ο Συμπόσιο για τις Εφαρμογές των Σωμάτων Κειμένων στην Λεξικογραμματική - Corpus Approaches to Lexicogrammar (LxGr 2021) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 διαδικτυακά.

Διαβάστε περισσότερα »

 

37th Conference of the Spanish Society for Natural Language Processing (SEPLN 2021)

Η Ισπανική Κοινότητα για την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας διοργανώνει το 37ο Συνέδριο SEPLN 2021 στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2021. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας στο πλαίσιο του 7ου Ισπανικού Συνεδρίου για την Επιστήμη των Υπολογιστών - CEDI 2021


Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Ετήσιο Συνέδριο CLARIN ERIC 2021 - Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Το Ετήσιο Συνέδριο CLARIN αποτελεί το κεντρικό γεγονός που συγκεντρώνει όλα τα μέλη των εθνικών υποδομών που είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση και τη λειτουργία της υποδομής CLARIN σε όλη την Ευρώπη. Το φετινό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Υποδομής CLARIN ERIC διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καινοτομίας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες - LINHD (Digital Humanities Innovation Labies Innovation Lab) και το Εθνικό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Ισπανίας - UNED και θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2021.

SSH Open Marketplace

Μόλις πρόσφατα, το SSHOC, η Υποδομή νέφους για τη συλλογή δεδομένων και εργαλείων για τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ανέπτυξε μία από τις βασικές υπηρεσίες του έργου, το SSH Open Marketplace. Πρόκειται για μία διαδικτυακή πύλη, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να να προσφέρει στους ερευνητές Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών όλα τα εργαλεία, το λογισμικό, τα σύνολα δεδομένων, το εκπαιδευτικό υλικό αλλά ακόμη και τις ροές εργασιών που χρειάζονται προκειμένου να διαχειριστούν τα δεδομένα τους σε κάθε στάδιο της έρευνάς τους. Η δεύτερη έκδοση (Beta release) της υπηρεσίας SSH Open Marketplace λειτουργεί από τις 21 Ιανουαρίου 2021 και είναι ελεύθερα διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται να τη χρησιμοποιήσει.

Nexus Linguarum Short-Term Scientific Mission - Πρόσκληση για συμμετοχή 

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την έρευνα των γλωσσικών δεδομένων του παγκόσμιου ιστού Nexus Linguarum σας καλεί να συμμετάσχετε στα Short-Time Scientific Missions (STSMs) καταθέτοντας την πρότασή σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021

Ανακαλύψτε περισσότερα