5 νέοι Οδηγοί Εκμάθησης (video tutorials) CLARIN:EL

Πέντε νέους Οδηγούς Εκμάθησης με τη μορφή βίντεο δημοσίευσε μόλις πρόσφατα η Ερευνητική Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CLARIN:EL! Με στόχο τη δημιουργία πρωτότυπου πολυμεσικού υλικού για την καλύτερη κατανόηση και εκπαίδευση των χρηστών αναφορικά με τη χρήση, τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες της Υποδομής CLARIN:EL, σχεδιάστηκε μία ολοκληρωμένη σειρά οδηγών εκμάθησης, καθένας από τους οποίους εστιάζει σε διαφορετικά ειδικά θέματα ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι 5 νέοι οδηγοί επικεντρώνονται στη διαδικασία εγγραφής και σύνδεσης του χρήστη στη νέα αναβαθμισμένη Έκδοση 3.0 της Υποδομής CLARIN:EL, στην αναζήτηση πόρων στον Κεντρικό Κατάλογο του CLARIN:EL με λέξεις-κλειδιά ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα φίλτρα, στην παρουσίαση των πόρων στον Κεντρικό Κατάλογο CLARIN:EL και στην οργάνωση των μεταδεδομένων τεκμηρίωσης στην καρτέλα μεταδεδομένων ενός πόρου, καθώς και στην επεξεργασία γλωσσικών δεδομένων CLARIN:EL με τα εργαλεία ή/και τις διαδικτυακές υπηρεσίες CLARIN:EL και στην επεξεργασία γλωσσικών δεδομένων του χρήστη με τα εργαλεία ή/και τις διαδικτυακές υπηρεσίες CLARIN:EL. 

Διαβάστε περισσότερα
 
DILITAL

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων "Ask Me Anything" από το έργο EOSC Future

Το έργο EOSC Future ξεκινά μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο "Ask Me Anything". Αυτές οι μηνιαίες συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα, θα ενισχύσουν την αποδοχή των χρηστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες και τους πόρους που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας του EOSC, ενώ παράλληλα έχουν ως στόχο να δείξουν στους πιθανούς παρόχους υπηρεσιών πώς οι πόροι τους μπορούν να εμφανίζονται στο EOSC. Η πρώτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, και θα έχει ως θέμα την αποθήκευση δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα »

Machine Learning and Data Mining for Digital Scholarly Editions Conference - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Στις 9-10 Ιουνίου του 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Ροστόκ στη Βόρεια Γερμανία, Συνέδριο με θέμα την Μηχανική Μάθηση και την Εξόρυξη Δεδομένων. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 10 Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα »

 

13ο Διεθνές Συνέδριο LREC 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γλωσσικών Πόρων ELRA διοργανώνει το 13ο Διεθνές Συνέδριο LREC 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μασσαλία της Γαλλίας από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα »

 

ParlaCLARIN III Workshop (LREC2022) - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Το 3ο κατά σειρά Εργαστήριο PARLA CLARIN με θέμα τη δημιουργία, τον εμπλουτισμό και τη χρήση κοινοβουλευτικών σωμάτων κειμένων θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου 2022 στη Μασσαλία της Γαλλίας στα πλαίσια του 13ου διεθνούς συνεδρίου LREC 2022Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 15 Μαρτίου 2022.


Διαβάστε περισσότερα »

 

 
DILITAL 
 
 
 

15th Teaching and Language Corpora Conference (TaLC 2022) - πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Το 15ο Συνέδριο "Teaching and Language Corpora" θα πραγματοποιηθεί στις 13-16 Ιουλίου 2022 στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ στην ΙρλανδίαΠροθεσμία υποβολής προτάσεων: 7 Φεβρουαρίου 2022.


Διαβάστε περισσότερα »

 

 

 
DILITAL 
 
 
 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου στη συνεδρίασή της στις 15-12- 2021 αποφασίζει τη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κάλυψη μίας (1) θέσης έκτακτου διδακτικού προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ. 407/1980, πλήρους απασχόλησης, για το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο: «Ψηφιακές ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες» υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της πίστωσης από το ΥΠΑΙΘ. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 είτε με συστημένη επιστολή ταχυδρομείου ή με ταχυμεταφορά (courier) στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου – Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης – 1ος όροφος.

Προκήρυξη Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση 2022-23

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει το πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2022-23. Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσης υποτροφιών που αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας και τις διαθέσιμες ειδικεύσεις και επίπεδα σπουδών πριν τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης. Oι υποτροφίες απευθύνονται σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Ιουλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

Ανακαλύψτε περισσότερα